BOGPROJEKTER

Jeg har skrevet en bog om Tom Waits’ musik, der kommer til at hedde “Tom Waits og Mig“, og som jeg har aftalt med Forlaget Politisk Revy skal udkomme til efteråret – et par måneder før Waits fylder 70. Journalist og digter Klaus Lynggaard har netop skrevet et forord til bogen. Jeg er ved at forberede et musikalsk foredrag om Waits (og mig?), og har allerede en bookning i november. Se mere her.

Jeg har været fascineret af Waits siden 1983, da min ven spillede “Swordfishtrombones” for mig, og hvor jeg blev totalt overrumplet. Så bogen handler naturligvis også lidt om mig selv og har en autobiografisk tråd; ikke mindst fordi jeg på et tidspunkt opdagede, at Waits’ musik har haft en uventet stor indflydelse på mig og det, jeg laver. Samtidig gennemgår jeg i bogen alle officielle udgivelser, nummer for nummer og giver vurderinger og biografiske oplysninger, uden at jeg vil kalde det for en Waits-biografi; jeg kalder det for en “personlig guide”.

11. januar 2018 på Facebook: “There’s a face for radio”, sagde assistenten, da hun lukkede mig ind på Radio 24/7 her til aften for at være med i kulturprogrammet “AK 24/7”. Jeg skulle deltage i 1-sekundsquizzen og se hvor mange Tom Waits-numre ud af halvtreds jeg kunne gætte ved at høre ét sekund af dem. Jeg kan afsløre, at jeg havde for travlt med at snakke om mig selv og min bog til at gætte dem alle. Hør podcasten.

I 2018 fik jeg både et rejselegat fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur og et arbejdslegat fra Autorkontoen/Dansk Forfatterforening til et projekt, som jeg jo så hellere må komme videre med. Det er et forsøg på at genskabe min farfars gamle godnathistorier til mig og mine brødre, og som blev fortalt i et gammelt bondehus på Sydfyn, som var en slags portal til andre steder. Hovedpersonen var Tiggeren, der var en slags detektiv eller spion, og vi børn hjalp ham med forskellige mysterier. Det er meningen, at det skal være en serie, så jeg får da noget at se til, for ingen af os kan huske andet end stemningen, enkelte scener samt visse lokaliteter og navne. Første bind har arbejdstitlen “De Tre og Tiggeren i Portugal”, hvor vi skal hjælpe en dansk forlægger, der er kommet i problemer med det hemmelige politi lige før Nellikerevolutionen.

Hvis du har et forlag med fokus på børne-/ungdomsspænding med humor, ville jeg slå til nu. Det er bedst at ringe til mig efter kl. 10 om formiddagen.

Min farfars gamle sommerhus (foto: J. E. Stolt)