FILMPROJEKTER

Altid er man jo i gang – eller næsten altid. Og ikke alt bliver til noget. I mit tilfælde er jeg dog så heldig, at jeg er i gang med et filmprojekt, der handler om alle de af mine projekter gennem de sidste 15-20 år, som ikke blev til noget.

Det er den film, der hedder “Jamais Vu eller De Fem Fodfejl”. Den er ret skæv i det og handler altså om de projekter, der måtte ryge i skuffen, og som derfor også handler om kreativitet og skabertrang. Vi blander genrer og udtryk i overordentlig grad, men temaet for filmen er dette: Kan man have succes med noget – uden at lykkes? Jeg har fået to gange udviklingsstøtte fra Det Danske Filminstitut v. Cecilia Lidin til at komme videre sammen med klipper Lars Bo Kimergård. På min blog har jeg i øvrigt flere indlæg, der relaterer sig til dette projekt, som rent film- og kunstfilosofisk er overordentligt interessant, når jeg selv skal sige det. Men måske ender det med at blive endnu et ufuldendt projekt.

I 2014 lavede min kompagnon Jeppe Raasthøj og jeg (i samarbejde med en masse gode mennesker) en udstilling til AQUA i Silkeborg, hvor man “lissom” kommer ned under overfladen på Gudenåen. Jeg har altid været lidt af en naturflipper, så det var en kærkommen lejlighed til (for første gang) at lave noget om naturen. Jeg instruerede bl.a. en række videoinstallationer, der ligger sådan mellem kunst og formidling, og lige siden har jeg ledt efter en metode at fortsætte dette arbejde på. Via Det Danske Filminstitut v. Ulla Hæstrup og en idéudviklingsstøtte (dec. ’18), har vi nu fået mulighed for at arbejde videre. Men er det en film? Njah? Er det en udstilling? Næh. Er det et undervisnings-materiale? Heller ikke. Er det VR? Nope … det er “NATURALIA“.