OM MIKKEL

Jeg er født i 1965, cand.phil i filmvidenskab fra Københavns Universitet i 1992, og var i 1993 med til at stifte Fenris Film & Multimedia, som jeg ejer sammen med Jeppe Raasthøj. Medlem af Danske Filminstruktører siden 2000.

Jeg instruerer personlige og “kreative” dokumentarfilm samt andre video- og AV-produkter til udstillinger, information og undervisning, ligesom jeg med mellemrum producerer for andre instruktører. Se filmografi.

Og så skriver jeg bøger, essays, noveller, filmanmeldelser, Facebook-opdateringer and what not. Blandt andet har jeg med ujævne mellemrum de seneste 5-7 år leveret anmeldelser til Filmkommentaren.dk. Se publikationsliste.

Har gennem årene modtaget adskillige støtter fra Det Danske Filminstitut (både som instruktør og producer) samt en hel del arbejdslegater fra både Danske Filminstruktørers Legatudvalg (2004-2018), Danske Dramatikeres Forbund (2011), Autorkontoen under Dansk Forfatterforening (2016) samt et rejselegat fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur (2018).

Jeg er også en slags (amatør)musiker og har selv skrevet musik til flere af mine produktioner, ligesom adskillige af mine film- og bogprojekter har omhandlet musik.

Foto: Preben Lorentzen

Så har jeg været ekstern censor på film- og medievidenskab siden 2002 , og  i 2015 var jeg “evaluating expert” for Creative Europe/MEDIA-programmet på europæiske ansøgninger indenfor dokumentarfilm. Et enkelt år var jeg hyret som instruktør på Skuespillerforbundets nu nærmest legendariske filmkurser i Ebeltoft.

Derudover var jeg engang underviser i AV-formidling på Institut for film- og medievidenskab i København (1995-96) og før det underviser i videoproduktion på projektet “Jungletrommen” og AMU på Nørrebro (1991-93). Jeg var medlem af Danske Filminstruktørers Legatudvalg i 2005-2006 og kritisk revisor hos Danske Filminstruktører  (2008-2012). Endnu tidligere også militærnægter, cannabis-markarbejder i Californien, kokkemedhjælp på Røde Kors’ flygtningeskib og lejlighedsvis fest- og værtshusmusiker.

Og jeg har også engang passet telefoner hos Den Blå Avis, og har derfor været til fest hos Karsten Ree, hvor et par af os kørte rundt i børnenes elbiler ude i garagen tidlig om morgenen, uden at nogen vidste det. Så faldt jeg i søvn på gulvet i en af havestuerne sammen med en hel flok af de andre, og min daværende kæreste blev derfor noget urolig, for dengang havde man jo ikke mobiltelefoner, og så skete der hverken værre eller bedre end at … hør, der ligger jo en hel sang dér… eller en novelle…

Ellers har jeg en kone og en kat – og en islænderhest er der også i familien – og vi bor skiftevis på Frederiksberg og i Hornsherred. Og så er jeg faktisk meget flink, sød og sjov, hvilket man muligvis ikke kan se på min Facebook-side.