BACON I BAGAGEN

NYHED: Udkom som lydbog hos Lindhardt og Ringhof d. 24/1 2024, mens ePub-versionen kom i 2023. (Nyt omslag: Carinde Charlett Bjerre) 

Bacon i Bagagen er en autofaktion, en rejseroman, en pastiche af en not-wannabe-krimi… 232 sider som “…helt ærligt er pissehamrende godt skrevet,” som en læser udtrykte det så præcist.

Jeg-fortælleren er en dokumentarist, der følger med sin kone, dyrlægen, rundt til kongresser i hele verden, og bogen er dermed et kig ind i to universer, der ikke umiddelbart er tilgængelige for alle, nemlig filmbranchen og den internationale forskerverden. Læg dertil rejseskildringer, ideosynkrasier og fiktionsagtige ambitioner… og du får:

En både underholdende, skæv og tankeprovokerende roman

… som lektørudtalelsen formulerede det (se den fulde beskrivelse her nedenfor). Lån den på en af de over 50 biblioteksfilialer, der har den på hylden, eller køb et af de sidste eksemplarer direkte fra forlaget. Der er under 8 stk. tilbage.

Man kan se flere læserkommentarer og i øvrigt læse mere om denne bog her på bogens gamle hjemmeside. Men ellers kan jeg sige, at bogen udkom i 2015 på forlaget Fenris, og at omslag og layout er skabt af Claus Lynggaard. Illustrationer/vignetter er af forfatteren.

Lektørudtalelse

Kort om bogen

Fiktion, fakta, dagbogsnotater og rejseskildringer mixes til en finurlig roman for dig som søger en anderledes og udfordrende læseroplevelse

Beskrivelse

Mikkel Stolt (f. 1965), der bl.a. har arbejdet med tv for DR og lavet dokumentarfilm, debuterer med en roman, hvor hovedpersonen har fået det han synes er en god ide. Han vil lave en dokumentarfilm om sin kones arbejde som dyrlæge med speciale i grise. Han følger sin kone rundt på kongresser, og den roman du nu sidder med bliver til i et mix af rejseskildringer fra Chile, Australien, Sydafrika, Canada og en reflekterende dagbog krydret med små tegninger fx af grise. Tegninger og fotos i bogen er tegnet og knipset af Mikkel Stolt selv.

Vurdering

Forfriskende anderledes roman som er såkaldt “autofiktion”, en blanding af fiktion og fakta [jeg kalder det altså selv i bogen for autofAktion, som er noget lidt andet, MS]. Mikkel Stolt fascinerer med en både underholdende, skæv og tankeprovokerede roman, der meget passende indledes med et Tom Waits citat om virkeligheden og fantasiens gensidige afhængighed: “Som regel lader jeg virkelighed og fantasien smitte af på hinanden. Min virkelighed har brug for fantasi, ligesom en pære har brug for en fatning. Min fantasi har brug for virkelighed, ligesom en blind mand brug for en stok.”

Andre bøger om samme emne

Der findes mange som mixer fiktion og fakta, fx så forskellige som Knud Romer i Den som blinker er bange for døden eller digteren Yahya Hassan i Yahya Hassan